Menu

Clinic & schooltennis

Clinic

Ben je tussen 4 en 17 jaar en wil je kennismaken met tennis? Dan kan je tijdens het Apeldoornse Tenniskidsevent op woensdag 4 september deelnemen aan een gratis clinic. Van 14.30 tot 18.00 uur zijn er tennisspelletjes en clinics met Apeldoornse tennisleraren. Wil je daarna op tennis? Dan kan je een lid worden en tennisles volgen bij een Apeldoornse vereniging naar keuze. Deze middag wordt gesponsord door de hoofdsponsors van de ATF.

Klik hier om je aan te melden voor de tennisclinic.

Tennis bij jou op school?

De ATF biedt alle basisscholen in de gemeente Apeldoorn de mogelijkheid om de leerlingen van groep 3 en 4 tijdens de gymlessen op een leuke, toegankelijke manier kennis te laten maken met de tennissport. Het lesprogramma is ontwikkeld door de KNLTB met subsidie van NOC*NSF (kijk voor meer informatie op www.knltbschooltennis.nl). De lessen worden verzorgd door een tennisleraar van een tennisvereniging in de buurt van de school.

Wat houdt het tennisprogramma op school in?

Het schooltennisprogramma bestaat uit 2 lessen tijdens de reguliere gymlessen op school. De tennisleraar zet in de gymzaal of (bij mooi weer) op het schoolplein miniveldjes uit met de materialen van de KNLTB. Met èchte rackets en speciale, lichtere tennisballen maken de kinderen in diverse spelvormen kennis met tennis. Na de lessen op school worden de kinderen uitgenodigd voor een tennisevenement bij een van de Apeldoornse tennisverengingen, waarbij ze kunnen deelnemen aan een Tenniskids-toernooitje en hun ouders worden geïnformeerd over het Tenniskids-programma van de Apeldoornse tennisverenigingen. Ter afsluiting ontvangen de kinderen een schooltennisdiploma. 

Heeft jouw school interesse?

Als jouw school ook mee wil doen aan het schooltennisproject van de ATF, stuur dan een mail naar info@apeldoorntennis.nl.


Dit item delen op: