Menu

  • 29.08


     

Hoe gaat het met de jonge tennisondernemer Niels Schut en Netband.nl?

“Ja eigenlijk wel goed en nog steeds (te) druk, zo druk dat ik helaas twee weken terug heb besloten uit het bestuur van TC Sprenkelaar te stappen. Jammer, want ook daar is de ruimte om nog hele gave dingen te doen. Ook de ATK heb ik enkele jaren terug met veel plezier aan meegeholpen, maar ook dit is er helaas de afgelopen 2 jaar bij ingeschoten.

De ATK is een prachtig event, waarbij je nog ziet hoe sterk de Apeldoornse Tennis Community is. Echter, ook een eenmalige samenkomen van clubs en tennissers. Voor het bestaansrecht van dit event maar ook zeker tennissend Apeldoorn, zou ik de ATF willen uitdagen om de ATK een duurzaam karakter te geven waar clubs en leden zich ook gedurende de rest van het tennisseizoen aan willen verbinden. Tevens zou de ATF dit moment aan moeten grijpen om met elkaar op inhoud, passie, ervaringen en succesverhalen te sparren en de dynamiek die er tussen leden van verschillende verenigingen gedurende dit toernooi is, verder te benutten. Hier denk ik dan ook graag eens over mee!”

Er is momenteel van alles gaande in de tennissport. Vier jaar geleden kwam dit net een beetje in beweging en begon ik met Netband.nl. Inmiddels help ik met mijn team van sportmarketeers en ICT developers niet alleen de tennissport maar ook de KNSB, Wandelbond, Vitesse, Tourfietsunie, Duikbond en enkele commerciële partijen met het ontwikkelen van innovatieve concepten, platformen en apps om sporters aan zich te binden. En zo zijn we onlangs een partnerschap met KPN aangegaan om hun innovaties binnen de (schaats)sport neer te zetten. Echter, blijft het bloed toch kruipen in de tennissport. Sinds enige tijd zijn we dan ook weer druk bezig om Netband.nl 3.0 neer te zetten, genaamd Tennis Credits. Een gelijkend platform als Netband.nl maar dan veel professioneler dan toen ik nog maar een kleine organisatie was en met minimaal budget dit moest ontwikkelen. Ook hebben we inmiddels mensen en partijen om ons heen verzameld om het ‘kip ei’ principe van veel tennissers die nodig zijn om veel tennisbanen te krijgen, en omgekeerd, weg te nemen. Bovendien waren we destijds misschien wel iets te vroeg met deze innovatie. Want kijkende naar de huidige ontwikkelingen ook bij de KNLTB en de problemen die aanhouden bij de verenigingen is dit een beter momentum. Het principe van ongebonden tennissen, veel onbezette banen en een ledenterugloop blijft bestaan en met Tennis Credits en de partners willen we clubs een kans bieden hier iets mee te doen. Het vraagt nog steeds een stukje acceptatie, maar verenigingen gaan begin 2018 hier wel een keuze in maken. Zeker gezien het huidige KNLTB afhangbord dan ook zal verdwijnen en vereniging hun positie daarin moeten heroverwegen. Ook hier bieden we dan een nieuwe afhangoplossing voor die vertrouwelijk zal aanvoelen, maar met enkele vernieuwende mogelijkheden als een ‘Netband-achtige’ community. Het wordt een spannend nieuw seizoen voor de tennissport en verenigingen denk ik, maar ik denk dat nog weinig verenigingen zich hier bewust van zijn. Maar daar wil ik de Apeldoornse vereniging best eens over informeren na de ATK. Nu eerst de focus op weer een gave ATK weken!”


Dit item delen op: