Menu

Schooltennis

De ATF biedt alle basisscholen in de gemeente Apeldoorn de mogelijkheid om de leerlingen van groep 3 en 4 tijdens de gymlessen op een leuke, toegankelijke manier kennis te laten maken met de tennissport. Het lesprogramma is ontwikkeld door de KNLTB met subsidie van NOC*NSF (kijk voor meer informatie op www.knltbschooltennis.nl). De lessen worden verzorgd door een tennisleraar van een tennisvereniging in de buurt van de school.

Het schooltennisprogramma bestaat uit 2 lessen tijdens de reguliere gymlessen op school. De tennisleraar zet in de gymzaal of (bij mooi weer) op het schoolplein miniveldjes uit met de materialen van de KNLTB. Met èchte rackets en speciale, lichtere tennisballen maken de kinderen in diverse spelvormen kennis met tennis. Na de lessen op school worden de kinderen uitgenodigd voor een tennisevenement bij een van de Apeldoornse tennisverengingen, waarbij ze kunnen deelnemen aan een Tenniskids-toernooitje en hun ouders worden geinformeerd over het Tenniskids-programma van de Apeldoornse tennisverenigingen. Ter afsluiting ontvangen de kinderen een schooltennisdiploma

Als jouw school ook mee wil doen aan het schooltennisproject van de ATF, stuur dan een mail naar info@apeldoorntennis.nl.

Het schooltennisproject van de ATF wordt gesponsord door de hoofdsponsors van de ATF: Dunique, Intersport Jonker en The Box.


Dit item delen op: