Menu

  • 29.08


     

Rose Marie Nijkamp Apeldoorns Sporttalent 2016

Rose Marie Nijkamp heeft gisteren bij de Apeldoornse sportverkiezingen de Beelaerts van Bloklandbokaal, een aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent, in de wacht gesleept. Wij feliciteren Rose Marie van harte met deze welverdiende prijs en wensen haar een mooie tenniscarrière!

De 10-jarige Rose Marie Nijkamp is een jonge talentvolle tennister van Tennisvereniging De Maten.
Rose die ontdekt werd door Bob van Doorn van ALTV - Quick Apeldoorn toen ze 5 jaar oud was. Ze traint momenteel bij Remco Schreurs Tennis School, partner van de KNLTB, en maakt deel uit van de Nationale Selectie voor de Europese Winter Cup in januari 2017 in de categorie meisjes t/m12 jaar.
In 2016 heeft Rose de prijs voor “De beste speler van Richard Krajicek tour” ontvangen. In Nederland heeft ze verschillende jeugd(ranglijst)toernooien op haar naam geschreven en is als jongste finaliste van Menzis KNLTB Winter Masters t/m 12 jaar in december geëindigd. Daarnaast behaalde zij een sensationele halve finale plek bij NJK in de dubbel t/m 12 jaar. Rose is momenteel de nummer 1 in Nederland in haar eigen leeftijdscategorie.
Ook internationaal heeft ze in 2016 4 halve finales bereikt tijdens Pro-Ten Global Tour, het grootste Europees tenniscircuit voor jongere kinderen t/m 10 jaar (bij Dutch Bowl in Nederland, bij Kim Clijsters Next Generation in België en bij Rafael Nadal Academy in Spanje) en een eerste prijs in de single meisjes t/m 10 jaar en dubbel t/m 11 jaar tijdens de Prokennex Champions Bowl Dutch Masters.
Rose is een gedreven meisje, zeer competitief ingesteld in haar sport maar ook op school. Elke training, elke wedstrijd is een nieuwe stap om haar droom ooit waar te maken: de beste van de wereld te worden.


Dit item delen op: