Menu

Apeldoorn tennisstad

Met 9 verenigingen beleef jij tennis op de manier die bij jou past!

Apeldoornse Tennisverenigingen

Apeldoorn kan zich met recht een sportstad noemen. Van de vele sporten die binnen de gemeente beoefend worden, is tennis als sport goed vertegenwoordigd. Apeldoorn telt zo’n 5.500 tennissers, verdeeld over 9 verenigingen.

In Apeldoorn wordt er al vanaf 1893 getennist. De verenigingen zijn over de gehele gemeente verspreid en hebben elk een eigen karakter. Buiten de Apeldoornse Tennis Kampioenschappen organiseert elke vereniging eigen toernooien die online en via flyers worden gepubliceerd.

Naast de officiële KNLTB toernooien worden ook gezelligheidstoernooien georganiseerd om bijvoorbeeld nieuwe leden snel kennis te laten maken met tennis en de leden van de vereniging. Tennis wordt daarom onder andere gezien als een sociale sport waarmee men snel nieuwe mensen leert kennen. Diverse verenigingen werken op verschillende manieren samen op het gebied van o.a. jeugd, competitie en onderhoud.

Samenwerken tussen de verenigingen is daarom belangrijk; een reden waarom we verenigd zijn binnen de Apeldoornse Tennis Federatie. Indien je meer wilt weten over de verenigingen, neem dan contact op met de bestuursleden van de ATF, of, indien u meer wilt weten over activiteiten van een bepaalde vereniging, met de contactpersonen die vermeld staan op de eigen clubsites.


Dit item delen op: