Menu


  •  

Felicitaties voor alle Apeldoornse Tennis Kampioenen!

Wat was het een prachtige week. Mooi weer, fenomenale, sportieve wedstrijden en een gezellig druk finaleweekend bij TC Sprenkelaar. Een mooie editie met Roelof Ameshoff en Mirle Zwier als winnaars in de hoogste categorie van het enkelspel.

Door: Manon de Rijk

Veel mooie wedstrijden en een zeer aantrekkelijke finale op TC Sprenkelaar. De finale in de hoogste categorie ging tussen Roelof Ameshoff en Bastijn Groenendaal. Tot 4-4 in de eerste set ging het gelijk op, maar toen sloeg Roelof toe en brak Bastijn en serveerde de eerste set vervolgens uit. De tweede set was spectaculair met vele mooie winners van beide kanten. Roelof speelde echter een tandje beter en trok de tweede set met 6-2 naar zich toe en kroonde zich zo tot winnaar van de ATK 2021. In de DE4 categorie werd gestreden om de titel bij de dames. Mirle Zwier maakte daarin haar favorietenrol waar door eerst te winnen van Sophie Kolk en in de finale te winnen van Fleur de Jong. Het was een spannende wedstrijd die in de eerste set werd beslist in een tie-break. Daarna was het verweer van Fleur gebroken en denderde Mirle richting de winst door de tweede set te winnen met 6-1. En daar was de ATKampioen van 2021 geheel terecht heel blij mee.

Finaleweekend bij TC Sprenkelaar was gezellig druk
Een toernooi dat weer als vanouds gezellig druk was en waar vele mooie wedstrijden te zien waren. Vorig jaar zorgden de coronamaatregelen voor een hele andere sfeer en beleving. Gelukkig was dat dit jaar heel anders. Er waren meer deelnemers dan vorig jaar, de vele wedstrijden op de verschillende parken werden goed bezocht en er was weer één finalepark, TC Sprenkelaar. En wat was het finaleweekend goed georganiseerd en gezellig. Het park was mooi aangekleed en er stonden foodtrucks met allerlei lekkernijen. En er was naast de tenniswedstrijden vanalles te doen en te beleven: een padelclinic, muziek en deelnemers werden gemasseerd.

Al deze activiteiten en aankleding hebben natuurlijk een lange en uitgebreide voorbereiding gehad. Een grote groep dames van TC Sprenkelaar heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan het bedenken en uitwerken van de plannen. Een hele klus, maar alles was tot in de puntjes goed geregeld. TC Sprenkelaar heel erg bedankt voor de goede organisatie.

Op zaterdagochtend vond het kidsevent plaats
Op zaterdagochtend was er een drukbezocht kidsevent. Na de warming up onder de enthousiaste leiding van Leon Metsemakers speelden de kids leuke wedstrijdjes met tussendoor andere activiteiten zoals Twister en het springkussen. Ook werd er gesmuld van de popcorn en poffertjes. Het was een hele leuke ochtend!

Aanmoedigingsprijzen 2021 van de Gemeente Apeldoorn voor Kim Prigge en Sepp van der Putten
Bij TC Sprenkelaar kregen Kim Prigge en Sepp van der Putten uit handen van de beleidsmedewerker Sport van de Gemeente Apeldoorn de jaarlijkse aanmoedigingsprijs met oorkonde uitgereikt vanwege hun enthousiaste en sportieve gedrag op en naast de baan. Wij wensen deze tennistalentjes heel veel plezier op de tennisbaan en rekenen erop dat ze ook volgend jaar weer meedoen met de ATK Tenniskids!

Sponsoren bedankt!
Graag willen we Decathlon, The Box, BrinQer en de gemeente Apeldoorn bedanken voor hun financiële bijdrage. Daarnaast grote dank aan Dunique voor hun bijdrage met betrekking tot de website, ontwerpen van posters, flyers, nieuwsbrieven, enz. en natuurlijk Multicopy voor het leveren van het drukwerk zoals posters en flyers e.d. Hoofdsponsor Tony Veer van The Box heeft aangegeven om de komende jaren de ATK te blijven sponsoren. Daar zijn we uiteraard zeer blij mee.

Tot volgend jaar tijdens de 60e editie!
Volgend jaar zal het een bijzondere editie worden, want dan wordt de ATK voor de 60e keer georganiseerd! We gaan ons best doen om de vertegenwoordiging in de hoogste categorieën uit te breiden en gelukkig heeft een aantal trainers al aangegeven hierin mee te willen denken. En we hopen dat we weer meer deelnemers hebben dan dit jaar.

De finales zullen bij TC Ugchelen plaatsvinden en zij hebben al vele mooie plannen om er een mooi finaleweekend van te maken.  

We hopen jullie volgend jaar wel allemaal te zien bij de ATK.

Sportieve groet en tot volgend jaar!


Dit item delen op: